dilluns, 5 de novembre del 2018

SORTIDA A CAN PARCALA


 Avui els alumnes de Segon de l'Escola Balmes han anat d'excursió a Can Parcala, un mas situat molt aprop de la ciutat de Mataró dedicat a l'agricultura. Aquest mas col·labora amb la Fundació Maresme, desenvolupant un projecte d'inclusió social i laboral amb persones amb discapacitat. 

Les activitats d'avui han començat amb una explicació molt didàctica per part d'en Txema, un expert abellaire. Durant l'explicació els alumnes han pogut mostrar els seus coneixements previs sobre les abelles i l'apicultura, que hem après de forma cooperativa durant aquestes últimes setmanes.

 Les explicacions han estat molt útils per saber la importància que tenen les abelles per al nostre ecosistema i per a la sostenibilitat del planeta. A més a més, hem après moltes curiositats sobre les abelles, que encara no coneixíem. 
 Un cop acabada aquesta primera part de l'activitat sobre coneixements de les abelles hem fet un taller sobre el sentit del gust i el taller de fabricació d'espelmes. Els alumnes i els mestres hem pogut fer la nostra pròpia espelma feta de cera pura d'abella! Ha estat molt emocionant!

 Després de les explicacions ens hem enfundat les "granotes" d'apicultor, necessàries per tractar amb abelles. També hem repassat les normes de seguretat i ens hem disposat a anar a veure a on viuen les abelles i a on fan la mel.
 

Finalment, hem anat a dinar i a jugar una estona per les instal·lacions de Can Parcala.

Per concloure, el dia d'avui ha estat molt emocionant! Hem après molt sobre les abelles i hem pogut interactuar amb elles com mai hauríem pensat que faríem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada